3 Eylül 2009

Seyahat Sağlık Sigortası

Seyahat Sağlık Sigortası, yurtdışı seyahatlerinizde karşılaşabileceğiniz sağlık problemlerinde (acil tıbbi müdahale, hastalık, kaza ve ölüm) devreye girmesi amacıyla yaptırılan, kapsam olarak belli teminatlara göre, sağlık giderlerinizi karşılayan bir garanti mekanizmasıdır. Avrupa Birliği (Schengen) ülkelerinin her biri kendi ülkelerine yapacağınız ziyaretlerde, Seyahat Sağlık Sigortasını yaptırmanızı zorunlu hale getirmiştir. Avrupa Birliği (Schengen) ülkelerinden birine yapacağınız seyahatlerde, ziyaretinizin amacı ne olursa olsun, Seyahat Sağlık Sigortası yaptırmanız gerekmektedir.

Yaptıracağınız Seyahat Sağlık Sigortası doğabilecek acil tıbbi müdahale, hastalık, kaza ve ölüm gibi durumlarda bu giderlerinizi karşılar nitelikte olmalıdır. Avrupa Birliği (Schengen) ülkeleri bu kriterleri göz önüne almaktadır. Seyahat Sağlık Sigortasının asgari teminat bedeli, Avrupa Birliği (Schengen) ülkeleri için 30.000 EURO olmalıdır. Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada için bu teminat bedeli 50.000 USD olmalıdır.

Poliçe prim tutarları, kapsam, içerik, süre ve sigortanın kesildiği şirkete göre değişkenlik göstermektedir. Seyahat Sağlık Sigortası yaptırırken dikkat edilmesi gereken en önemli husus, elçiliklerin onayladığı ve uygun gördüğü şirketlerden bu işlemleri gerçekleştirmektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder