9 Eylül 2009

AZERBAYCAN VİZESİ

Azerbaycan Vize İşlemleri Vize Almak
Diplomatik Pasaport (kırmızı), Hizmet Pasaportu (gri) ve Hususi Pasaport (yeşil) sahipleri Azerbaycan'a vizesiz giriş yapabilme hakkına sahiptir.

Havayolu ile seyahat edecek Türk vatandaşları vizelerini Bakü havalimanından alabilirler. Ayrıca yanlarında arka fonu beyaz 2 adet fotoğraf bulundurmaları gerekmektedir.

Sınır kapılarında istenmesi durumunda, otel rezervasyonu - davetiye ve uçak rezervasyonu (gidiş-dönüş), tüm seyahatlerinizde yanınızda bulunması gerekmektedir.

TRANSİT VİZE İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR


• En az 6 ay geçerli pasaport, şahsen imzalanmış
• Varsa eski pasaportlar sunulmalı
• Vize Başvuru Formu
• Arka fonu beyaz 2 adet biometrik fotoğraf
• Davet mektubu (fax kabul edilir)
• Pasaport fotokopisi


Not:Gerek duyulması halinde, başka belgelerin de istenebileceğini lütfen gözönünde bulundurunuz. Yukarıda belirtilen belgelerin ibraz edilmiş olması, mutlaka vize verilmesini gerektirmemektedir.


1 yorum:

  1. Uyarı: Ermenistan Cumhuriyeti ile savaş durumu nedeniyle, Ermenistan Cumhuriyeti vatandaşları ve diğer Ermeni kökenli ve Ermeni asıllı yabancı vatandaşları'nın Azerbaycan Cumhuriyeti'ne girişi yasaktır – ve bu yasağa tabii ki Ermeni kökenli ve Ermeni asıllı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları da dahildir. Aksi halde Azerbaycan'a gitmeye kalkışan Ermeni kökenli ve Ermeni asıllı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Azerbaycan'a vardıkları an otomatikman gözaltına alınıp, geldikleri yere sınırdışı edilecektir. Uçak biletlerin yanması ve ve başka mali kayıplar da söz konusu olur.

    YanıtlaSil