19 Ağustos 2009

BELÇİKA VİZESİ

Belçika Vize İşlemleri Vize Almak
Belçika Büyükelçiliği randevu sistemi ile hizmet veren ülkeler arasındadır. Diplomatik Pasaport (kırmızı), Hizmet Pasaportu (gri) ve Hususi Pasaport (yeşil) sahipleri Belçika’ya vizesiz giriş yapabilme hakkına sahiptir.

Belçika'ya vize almak için, vizenin türüne göre (Ticari Vize, Turistik Vize, Ziyaret Amaçlı Vize, Kültürel veya Sportif Faaliyet Vizesi) hazırlanması gereken evraklar aşağıda belirtilmiştir.

BELÇİKA TİCARİ VİZE İÇİN GEREKLİ OLAN EVRAKLAR

Pasaport ve pasaport fotokopisi (resimli, damgalı sayfaların ve vizelerin fotokopisi). Pasaportunuzun tek girişli vizeler için en az 6 ay, çok girişli vizeler için en az 15 ay daha geçerliliği olmalıdır (vize başvuru tarihinden itibaren hesaplanacaktır), pasaport tarafınızca imzalanmış olmalıdır. Türk vatandaşı değilseniz ikametgah izniniz. İkametgah izniniz Türkiye’ye dönüşünüzden sonra üç (3) ay daha geçerli olmalıdır.
•Bir (1) adet Vize Başvuru Formu eksiksiz olarak Belçika resmi dillerinden birisinde veya İngilizce olarak doldurulacak. Vize talep formundaki bütün sorular açık ve okunaklı bir şekilde cevaplanmalıdır, tarih ve imza unutulmamalıdır.
•İki (2) adet fotoğraf. (beyaz fon üzerine, 3x4 cm ebatlarında). Fotoğraflardan birisini forma yapıştırınız. Diğerinin arkasına ad ve soyadınızı yazarak veriniz.
•Belçika’dan karşı firmadan antetli kağıda hazırlanmış davet mektubu aslı, isimler, tarihler, gidiş amacınız belirtilmelidir.
•Türkiye’deki şirketten antetli kağıda Belçika resmi dillerinden birisinde veya İngilizce olarak yazılmış vize başvuru yazısı. (süre, gerekçe ve başvuru sahibinin kurum içi görevi bildirilecek)
•Ticaret odası kaydınız veya esnaf kaydınız
•Vergi levhanız.
•Türkiye’deki şirketin genel mali durum kanıtları, örneğin : banka hsp.cüz, vs.
•Başvuru sahibinin sigortalı işe giriş bildirgesi
•Başvuru sahibinin 3 aylık maaş bordrosu.
•Belçika şirketi ile yapılan daha önceki ticari bağlantıların kanıtı
•Belçika’dan otel rezervasyonu.
•Seyahat sağlık sigortası aslı + fotokopisi
•Gidiş – dönüş uçak bileti rezervasyonu
•Ödeme dekontu

BELÇİKA TURİSTİK VİZE İÇİN GEREKLİ OLAN EVRAKLAR

•Pasaport ve pasaport fotokopisi (resimli, damgalı sayfaların ve vizelerin fotokopisi). Pasaportunuzun tek girişli vizeler için en az 6 ay, çok girişli vizeler için en az 15 ay daha geçerliliği olmalıdır (vize başvuru tarihinden itibaren hesaplanacaktır), pasaport tarafınızca imzalanmış olmalıdır. Türk vatandaşı değilseniz ikametgah izniniz. İkametgah izniniz Türkiye’ye dönüşünüzden sonra üç (3) ay daha geçerli olmalıdır.
•Bir (1) adet Vize Başvuru Formu eksiksiz olarak Belçika resmi dillerinden birisinde veya İngilizce olarak doldurulacak. Vize talep formundaki bütün sorular açık ve okunaklı bir şekilde cevaplanmalıdır, tarih ve imza unutulmamalıdır.
•İki (2) adet fotoğraf. (beyaz fon üzerine, 3x4 cm ebatlarında). Fotoğraflardan birisini forma yapıştırınız. Diğerinin arkasına ad ve soyadınızı yazarak veriniz.
•Seyahat planı hakkında bilgi (ziyaret tarihleri, ziyaret edilecek şehirler ve bu şehirlerde ziyaret edilecek yerler gibi)
•Ne iş yaptığınızı gösteren belge veya öğrenci belgeniz, yeni tarihli izin belgeniz + Sigortalı işe giriş bildirgesi veya ticaret odası kaydınız.
•Mali durum kanıtı (Kredi kartı, seyahat çeki... gibi. / Çiftçiler için zirai donatım kurumundan ürün alım satımıyla ilgili belge. / Varsa, taşınmaz mal tapuları, kira kontratı, kira gelirleri, Belçika’dan emekliyseniz PTT’den gelen maaş koçanları, Türkiye’den emekli belgeniz. Gelirler yeterli değil ise aileye ait gelir durumu).
•Başvuru sahibine refakat eden reşit olmayan çocuk var ise (18 yaşından küçük) : Anne, baba veya vasinin “çocuğum yurt dışında çıkabilir” diye noterden izni
•Seyahat sağlık sigortası aslı + fotokopisi
•Gidiş – dönüş uçak bileti rezervasyonu
•Ödeme dekontu

BELÇİKA AİLE veya ARKADAŞ ZİYARETİ VİZESİ İÇİN GEREKLİ OLAN EVRAKLAR

•Pasaport ve pasaport fotokopisi (resimli, damgalı sayfaların ve vizelerin fotokopisi). Pasaportunuzun tek girişli vizeler için en az 6 ay, çok girişli vizeler için en az 15 ay daha geçerliliği olmalıdır (vize başvuru tarihinden itibaren hesaplanacaktır), pasaport tarafınızca imzalanmış olmalıdır. Türk vatandaşı değilseniz ikametgah izniniz. İkametgah izniniz Türkiye’ye dönüşünüzden sonra üç (3) ay daha geçerli olmalıdır.
•Bir (1) adet Vize Başvuru Formu eksiksiz olarak Belçika resmi dillerinden birisinde veya İngilizce olarak doldurulacak. Vize talep formundaki bütün sorular açık ve okunaklı bir şekilde cevaplanmalıdır, tarih ve imza unutulmamalıdır.
•İki (2) adet fotoğraf. (beyaz fon üzerine, 3x4 cm ebatlarında). Fotoğraflardan birisini forma yapıştırınız. Diğerinin arkasına ad ve soyadınızı yazarak veriniz.
Aile ziyareti ise : Nüfus müdürlüğünden akrabalığı gösteren belge (aile toplum kağıdı)
Arkadaş ziyareti ise : Davet eden kişinin adres ve telefon numarasını, giden kişinin kalış süresini belirtir bir davet mektubu ve başvuru sahibi için yeni tarihli nüfus kayıt örneği
•Belçika Belediyesi tarafından tasdik edilmiş davetiye belgesi aslı (annexe 3Bis / Bijlage 3Bis)+ 1 fotokopisi
•Davet edenin oturum izni, kimlik kartı veya yabancılar için süresiz oturum kartının fotokopisi. Fotokopi NET olmalıdır.
•Belçika belediyesinden, davet eden kişinin tüm aile fertlerini gösteren aile toplum kağıdı (composition de Ménage / Samenstelling van het Gezin)
•Davet eden kişinin düzenli gelir ispatı: son üç aylık maaş bordrosu, bağımsız ise son yıla ait gelir beyan belgesi (dernier extrait de rôle / Aanslagbiljet van het laast jaar), şahıs herhangi bir kuruluştan devlet yardımı görüyor (aile yardım paraları) veya işsizlik maaşı bağlanmış ise son üç ayı kapsayan belge.
•Mali durum kanıtı Örnek : kredi kartı, seyahat çeki... gibi. / Çiftçiler için zirai donatım kurumundan ürün alım satımıyla ilgili belge. / Varsa, taşınmaz mal tapuları, kira kontratı, kira gelirleri, Belçika’dan emekliyseniz PTT’den gelen maaş koçanları, Türkiye’den emekli belgeniz (gelirler yeterli değil ise aileye ait gelir durumu)
•Ne iş yaptığınızı gösteren belge veya öğrenci belgeniz, yeni tarihli izin belgeniz + Sigortalı işe giriş bildirgesi veya ticaret odası kaydınız.
•Başvuru sahibine refakat eden reşit olmayan çocuk var ise (18 yaşından küçük) : Anne, baba veya vasinin “çocuğum yurt dışında çıkabilir” diye noterden izni
•Seyahat sağlık sigortası aslı + fotokopisi
•Gidiş – dönüş uçak bileti rezervasyonu
•Ödeme dekontu

BELÇİKA KÜLTÜREL veya SPORTİF FAALİYET VİZESİ İÇİN GEREKLİ OLAN EVRAKLAR

•Pasaport ve pasaport fotokopisi (resimli, damgalı sayfaların ve vizelerin fotokopisi). Pasaportunuzun tek girişli vizeler için en az 6 ay, çok girişli vizeler için en az 15 ay daha geçerliliği olmalıdır (vize başvuru tarihinden itibaren hesaplanacaktır), pasaport tarafınızca imzalanmış olmalıdır. Türk vatandaşı değilseniz ikametgah izniniz. İkametgah izniniz Türkiye’ye dönüşünüzden sonra üç (3) ay daha geçerli olmalıdır.
•Bir (1) adet Vize Başvuru Formu eksiksiz olarak Belçika resmi dillerinden birisinde veya İngilizce olarak doldurulacak. Vize talep formundaki bütün sorular açık ve okunaklı bir şekilde cevaplanmalıdır, tarih ve imza unutulmamalıdır.
•İki (2) adet fotoğraf. (beyaz fon üzerine, 3x4 cm ebatlarında). Fotoğraflardan birisini forma yapıştırınız. Diğerinin arkasına ad ve soyadınızı yazarak veriniz.
•Belçika’daki organizasyondan antetli kağıda, masrafların karşılanacağını belirtir (uçuş bileti, otel, sigorta vs.) davetiye aslı.
•Spor kulübünün veya kültürel grubun onay yazısı aslı ve katılımcıların tam listesi ve görevleri belirtilmelidir (İngilizce yazılacak)
•Belçika’da kalınacak süreyi finanse edecek mali durum kanıtı.
•Belçika’da konaklama yerinden konfirmasyonun aslı.
•18 yaşından küçük katılımcı ve refakatçiler için : Ailenin “çocuğum yurt dışında çıkabilir” diye noterden izni
•Seyahat sağlık sigortası aslı + fotokopisi
•Gidiş – dönüş uçak bileti rezervasyonu
•Ödeme dekontu

Not:Gerek duyulması halinde, başka belgelerin de istenebileceğini lütfen gözönünde bulundurunuz. Yukarıda belirtilen belgelerin ibraz edilmiş olması, mutlaka vize verilmesini gerektirmemektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Gönder